Friday, February 6, 2009

Loengud tervislikust toitumisest

14.jaan kuni 29 jaan 2009 viis Mercedes Merimaa projekti Life in Harmony with Nature raames läbi Pärnu Koidula Gümnaasiumi põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele loengud ökotoidust ja tervislikust toitumisest. Toimusid ka degusteerimised.
Mercedes Merimaa senised tegevusvaldkonnad.
1) MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu tegevjuht
2) Joogaõpetaja
3) Endine Audru Keskkooli bioloogiaõpetaja
4) 2005.a. Põllumajandusministeeriumi Phare ekspert mahepõllumajanduse alal
5) Mahepõllumajanduse seaduse 1 autor
6) Eelista eestimaist üks kaasautor
7) Lõpetanud Inglismaal Emerson Kolledžis antroposoofiakeskuses arengu-ja biodünaamilise kursuse
8) õieterapeut
Ürituse eesmärk: propageerida õpilaste hulgas looduslähedast-tervislikku toitumist.

Loengutel pöörati enam tähelepanu järgmistele küsimustele:
1) miks loodustoit (ökotoit)on kasulik, loodustoidu propageerimine põhikooli õpilaste hulgas
2) milline toit on tegelikult tervislik
3) maitsetaimedega tutvumine
4) mäe- ja meresoola erinevuse võrdlemine
5) tutvustati õpilastele puhast joogivett
6) ravimtaimedega tutvumine
7) millest oleneb juustu kvaliteet
8) ürgnisu kasulikkuse tutvustamine (speltajahust tooted)

Loengule järgnes loodustoidu degusteerimine: ebaküdoonia-astelpaju mahl, võilille-tammetõru kohv, valge hallitusjuust, speltajahust (ürgnisust) kookide degusteerimine, kuivatatud puravikud, mäesoola kristallide proovimine.

Kokku osales loengutel 167 põhikooli õpilast ja 88 gümnaasiumiõpilast ( bioloogiakallakuga klassid)